Kees Bakker krijgt Koninklijke onderscheiding
Geplaatst: 27 april 2018

Donderdagmorgen 26 april is Kees Bakker, voorzitter van de Stichting Behoud Erfgoed NLR (SBEN), Koninklijk Onderscheiden. De burgemeester van de gemeente Bronckhorst, Mevrouw M. Besselink, speldde hem in het gemeentehuis in Hengelo (Gld) de versierselen op behorende bij Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De burgemeester en Kees [foto: D.J. Rozema]

De burgemeester en Kees net na de ontvangst van zijn onderscheiding
[foto: D.J. Rozema]

Zijn onderscheiding heeft hij voor een belangrijk deel te danken aan zijn verdiensten als vrijwilliger bij:

  • het bekleden van het voorzitterschap van de Stichting Behoud Erfgoed NLR (sinds 2003), waarbij hij een belangrijke sturende rol heeft gehad in de veranderingsprocessen waarmee de stichting zich zag geconfronteerd en hij de vrijwilligers daarbij wist te stimuleren en motiveren;
  • het bekleden van het voorzitterschap van de organisatiecommissies van het European Rotorcraft Forum in 2000, 2006 en 2012. Deze in Nederland gehouden fora werden georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaarttechniek;
  • het mede-schrijven aan twee luchtvaart-historische boeken: 'Een eeuw Marine Luchtvaartdienst', dat in 2017 is gepresenteerd tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de MLD en 'Albert Gillis von Baumhauer, een veelzijdig Nederlandse luchtvaartingenieur', welk boek op 25 mei a.s. wordt gepresenteerd in Aviodrome.

Deze verdiensten stralen ook af op het NLR. Onder de grote schare aanwezigen in Hengelo bevond zich dan ook Michel Peters, Algemeen Directeur NLR, om Kees Bakker te feliciteren met deze onderscheiding.

De Erfgoedstichting heeft Kees van harte geluk gewenst met zijn onderscheiding. Om deze wens kracht bij te zetten, ontving hij onderstaand document.

Felicitatiedocument namens SBE

Het felicitatiedocument namens SBE [foto: F. Sonnenschein]

Diverse media besteedden eveneens aandacht aan het toekennen van de onderscheiding; zie bijvoorbeeld het bericht op de website Contact-Midden, Bronckhorst.

Webdesign Martin