Kees, Frans en Michel [foto: A.P Bernhart]

Michel Peters ontvangt eerste exemplaar van boek over Von Baumhauer
Geplaatst: 13 juni 2018

Michel Peters ontving op vrijdag 25 mei j.l. in de Aviodrome te Lelystad het eerste exemplaar van het boek over het leven van Albert Gilles von Baumhauer (1891-1939).

GRACE omstreeks 2012 [NLR]

NLR's GRACE naar NTM
Geplaatst: 29 oktober 2018

Als gevolg van ontwikkelingen in de vliegtuigindustrie nam het aantal onderzoeksopdrachten voor GRACE (Generic Research Aircraft Cockpit Environment) af. Daarom besloot het Directieteam van het NLR in april van dit jaar, dat de GRACE-onderzoeksimulator per 31 december 2018 zal worden 'gesloten' of al eerder indien dat mogelijk zou zijn! De laatste vlucht vond plaats op 9 oktober 2018!

Samenwerkingsovereenkomst met NRM getekend

GRACE overgedragen aan de Erfgoedstichting
Geplaatst: 15 mei 2019

Op 8 mei jl. is de in 2018 overtollig geworden vluchtsimulator GRACE door het NLR overgedragen aan de Stichting Behoud Erfgoed NLR (SBEN). De overdrachtsovereenkomst werd getekend door Leo Esselman, namens het NLR en Kees Bakker, namens de Erfgoedstichting (foto). Hiermee ontving de stichting een bijzonder stuk NLR-erfgoed in eigendom.

NLR mag zich nu Koninklijke NLR noemen
Geplaatst: 8 april 2019

Ter ere van het 100-jarige bestaan is op 5 april door Zijne Majesteit Koning Willem Alexander aan het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), het predicaat Koninklijk toegekend. Deze eervolle onderscheiding is de bekroning op het werk van NLR als toonaangevend technologisch kennisinstituut op het gebied van lucht- en ruimtevaart in Nederland. Het predicaat is uitgereikt door de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. NLR mag zich nu Koninklijke NLR noemen.

 

Nieuwsbrief
Geplaatst: 15 december 2019
Nieuwsbrief 74 is verschenen (11 december 2019) en op de website geplaatst (15 december 2019). Inhoud o.a.:
| NIVR 70 jaar | Ir. Frits Plantema | Open dag Marknesse |

Tevens verscheen de vierde jubileumbijlage met daarin een eeuw luchtvaartonderzoek.

 

Webdesign Martin